استفاده از نقشه راه سئو می تواند به موفقیت هر کمپین بهینه سازی موتور جستجو کمک کند.
نقشه راه سئو سندی است که استراتژی سئو شما را میتواند به هدف اصلی نزدیک کند. تمام کارهای مرتبط با سئو مانند نوشتن محتوا، لینکسازی، بهینهسازی روی صفحه و غیره استفاده شود.
در اینجا ما دستورالعمل هایی را بیان میکنیم. اما شما باید انعطاف پذیر باشید. زیرا هر کمپین سئو برای هر کسب و کار متفاوت است.
نقشه راه سئو چیست؟
نقشه راه سئو یک برنامه کلی از کارهایی است که تمام وظایف مهمی را که باید در طول مسیر باید تکمیل شوند، مشخص می کند. مانند یک چک لیست سئو سایت باید نقشه راه داشته باشید که بدانید دقیقا به کدام مسیر باید حرکت کنید.
همچنین شامل اطلاعات مهم در مورد گردش کار، جدول زمانی پروژه، تاریخ مقرر برای هر کار و افرادی است که مسئول تکمیل و مدیریت هر کار در نقشه راه هستند.
نقشه راه سئو نیز اقدامات یا «مسیرهایی» را به شما نشان میدهد که برای رسیدن به مقصد نهایی، یعنی رتبهبندی بالاتر موتورهای جستجو، باید انجام دهید.
چرا از نقشه راه سئو استفاده کنیم؟
دلیل اصلی استفاده از نقشه راه سئو این است که شما به هدف اصلی برسید البته با برنامه ریزی.
نقشه راه سئو به ذینفعان، از جمله کارکنان و مشتریان، ایده روشنی از ابتکارات کلیدی که باید در طول کمپین سئو اجرا شوند، می دهد.
این کار کدام فعالیت ها باید اولویت بندی شوند را جدول میکند و تصویر واضحی از جریان کار ترسیم می کند.
به عنوان مثال، اگر نقشه راه سئوی شما نشان می دهد که در طول 10 هفته آینده 10 مقاله وبلاگ از کلمات کلیدی می نویسید، می دانید که قبل از انجام هر یک از این موارد، باید تحقیق کلمات کلیدی را انجام دهید. کلمات کلیدی مورد نظر را برای آن مقالات وبلاگ پیدا کنید.
نقشه راه به منابع مورد نیاز و در کدام مرحله از کمپین ارتباط برقرار می کند. این به شما ایده خوبی از نیروی انسانی مورد نیاز و همچنین بودجه ای که باید برای کمپین سئو اختصاص دهید، می دهد.
با در نظر گرفتن مثال از 10 مقاله وبلاگ، نقشه راه سئو نشان می دهد که شما احتمالاً به یک ابزار تحقیق کلمات کلیدی برای یافتن فرصت های کلمات کلیدی و شاید تیمی از نویسندگان برای ایجاد محتوا نیاز دارید.
بخوانید : بازاریابی محتوا و سئو : نقشه راه سئو
نحوه ایجاد نقشه راه سئو
اکنون، هیچ راه درستی برای ایجاد نقشه راه SEO وجود ندارد. و ممکن است هر متخصص با توجه به سبک کاری و استراتژی خود و همچنین پروژه ای که در اختیار دارد سند و نقشه راهی برای خود ایجاد میکند.
به عنوان مثال، نقشه راه سئو برای یک شرکت تجاری مستقر به طور قابل توجهی با نقشه راه یک فروشگاه تازه تاسیس که مشتریان محلی را هدف قرار می دهد متفاوت است.
مرحله 1: وضعیت فعلی خود را تعیین کنید
اولین گام در ایجاد نقشه راه سئو برای کسب و کار شما این است که به دقت ارزیابی کنید که در حال حاضر در کجای کار هستید یعنی باید آنالیز های دقیق و بررسی های درستی را انجام دهید تا بدانید در کدام قسمت کار هستید و تمرکزخود را در کدام بخش بیشتر معطوف کنید.
قبل از شروع به کار بر روی نقشه راه سئو و فهرست کردن وظایفی که باید تکمیل شوند، باید دید جامعی از وضعیت فعلی خود داشته باشید. این به راهنمایی در مورد وظایفی که باید در آینده انجام دهید کمک می کند.
این شامل ارزیابی معیارهای سئو فعلی مانند کل ترافیک ماهانه، رتبه بندی موتورهای جستجو برای کلمات کلیدی هدف، پروفایل بک لینک سایت شما، رتبه بندی دامنه و غیره است.
به عنوان مثال، اگر این ارزیابی به این نکته اشاره می کند که باید روی بهبود سرعت بارگذاری سایت خود کار کنید، می توانید فعالیت های مرتبط با بهبود PageSpeed را به نقشه راه SEO اضافه کنید.
عامل مهم دیگری که در این مرحله از فرآیند باید به خاطر داشته باشید، ارزیابی بودجه و منابعی است که در اختیار دارید. این امر حیاتی است زیرا تعیین می کند که آیا در صورت نیاز گزینه استخدام کارکنان جدید را دارید یا نه و از کدام ابزار سئو می توانید استفاده کنید.
مرحله 2: فهرست وظایف کلیدی
این مرحله بعدی همان چیزی است که بخش عمده ای از نقشه راه سئو را تشکیل می دهد.
با مشخص کردن واضح نتایجی که می خواهید تا پایان کمپین سئو به دست آورید، شروع کنید.
سپس، فهرستی از تمام کارهایی که باید انجام دهید تا به نتیجه دلخواه خود برسید، ایجاد کنید.
به عنوان مثال، اگر هدف شما رتبه بندی در یکی از 3 نقطه برتر برای کلمه کلیدی هدف در بسته نقشه محلی است، لیست وظایف شما ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- انتخاب دسته مناسب «Google My Business».
- ایجاد تمامی اطلاعاتو توضیحات کسب و کار خود
- اطمینان از سازگاری جزئیات NAP در کل وب
- افزودن عکسها و ویدیوهای با کیفیت از موقعیت مکانی فیزیکی شما
مرحله 3: برنامه ریزی گردش کار و تعیین وظایف
اکنون که همه وظایف را به نقشه راه سئو اضافه کرده اید، گام بعدی برنامه ریزی گردش کار است.
در حالت ایدهآل، باید قبلاً چند SOP SEO برای همه آن کارهای تکراری مانند آپلود محتوا در یک CMS، انجام تحقیقات کلمات کلیدی، ایجاد پیوند به صفحات، انجام SEO درون صفحه و غیره ایجاد کرده باشید.
داشتن مجموعهای از SOPهای SEO به تیم شما کمک میکند تا کار را سریعتر انجام دهد و میتواند احتمال اشتباه کردن یا کنار گذاشتن چیزهای مهم را کاهش دهد.
شما باید آیتم های اقدام را بر اساس اولویت و اینکه آیا وظایفی وجود دارد که به تکمیل موارد قبلی در لیست بستگی دارد، مرتب کنید.
خوب، قبل از اینکه بتوان مقالات را نوشت یا به یک نویسنده مستقل برون سپاری کرد، شما و تیمتان باید برای هر مقاله ای که قصد دارید در وبلاگ خود منتشر کنید، خلاصه محتوا را ایجاد کنید.
برای این مثال گردش کار چیزی شبیه به این خواهد بود:
- برای یافتن کلمات کلیدی با حجم بالا و رقابت کم که مرتبط با کسب و کار شما هستند
- تحقیق در مورد کلمات کلیدی انجام دهید.
- برای هر مقاله یک خلاصه محتوا بنویسید.
- خلاصه مطالب را برای نویسندگان ارسال کنید.
- پیش نویس های نویسندگان را مرور کنید.
- مقالاتی را در وبلاگ وب سایت خود منتشر کنید
برای این مرحله، باید وظایف فهرست خود را به کارکنان و فریلنسرهای مربوطه محول کنید.
اگر متوجه شدید که تیم شما نمیتواند تمام وظایف ذکر شده را انجام دهد. نیاز به استخدام کارمندان یا فریلنسرهای اضافی دارید یا خیر.
اگر ظرفیت استخدام افراد جدید را ندارید (بر اساس ارزیابی شما در مرحله 1). ممکن است مجبور شوید کارهای کمتر مهم را کنار بگذارید یا مدت زمان کمپین سئو را طولانی کنید.
اگر مشاور سئو یا آژانسی هستید که به مشتریان خدمات ارائه میدهد، طولانیتر کردن مدت کمپین سئو واقعاً یک گزینه ایده آل نیست. زیرا این کار هزینه بیشتری برای مشتری خواهد داشت.
همچنین بخوانید : 11 مورد از بهترین ابزارهای رایگان سئو
مرحله 4: یک جدول زمانی به نقشه راه SEO اضافه کنید
نقشه راه سئو دارای یک جدول زمانی برای تکمیل هر یک از موارد است. این جدول زمانی بسته به مدت زمان پروژه سئو می تواند از 6 ماه تا یک سال کامل متغیر باشد.
اضافه کردن جدول زمانی یکی از اصول کلیدی مدیریت موفق پروژه سئو است. و به تیم های داخلی یک برنامه از پیش تعیین شده برای پیگیری می دهد.
مرحله 5: نظارت بر کیفیت خروجی ها
آخرین مرحله در این فرآیند در واقع به ایجاد نقشه راه سئو مربوط نمی شود، بلکه بیشتر به نظارت بر خروجی ها می پردازد.
اگر متوجه شدید که کیفیت کار در حال کاهش است. یا تلاشهای سئو شما هیچ نتیجه مثبتی به همراه ندارد. باید نقشه راه سئو را مجدداً بررسی کنید. تا مشخص کنید آیا مراحلی را انجام ندادهاید یا ممکن است لازمباشد برخی مراحل را دوباره انجام دهید.
یکی دیگر از مشکلات این که شما به جدول زمانی که تعیین کرده اید پایبند نیستید. و دلیل این کار احتمالا سرعت انجام وظایف را بیش از حد برآورد کرده باشید.
اگر چنین است، سعی کنید تشخیص دهید کدام بخش از فرآیندهای شما باعث تاخیر می شود و مشکل را اصلاح کنید.