دیاکو عزیزی

Semantic SEO سئوی سمانتیک چیست؟

Semantic SEO یا سئوی سمانتیک چیست؟

اگر به این فکر می کنید که چگونه می توانید رتبه وب سایت خود را در موتورهای جستجو مانند گوگل افزایش دهید، حتما این مقاله رو بخونید. سئوی سمانتیک یا معنایی به جای تمرکز بر کلمات کلیدی به درک معنای پشت کلمات و عبارات توجه دارد. این مانند آموزش دادن به موتورهای جستجو برای صحبت بهتر به زبان انسانی است تا بتوانند نتایج دقیقتری را به کاربران ارائه دهند.

در گذشته، سئو بیشتر در مورد استفاده از کلمات کلیدی کاربرد داشت. اما در حال حاضر، با سئوی معنایی یا سمنتیک سئو، بیشتر در مورد درک معنایی جملات و عبارات برای کاربران است تا با دانستن ارتباط بین کلمات و آنچه کاربران می‌خواهند، می‌توانید محتوایی بسازید که هم برای موتورهای جستجو خوب باشد و هم برای بازدیدکنندگانتان جالب باشد.

Semantic SEO چیست و چگونه کار می کند؟

سئوی سمانتیک ایده ایجاد محتوا برای یک موضوع به جای استفاده و بولد کردن کلمه کلیدی است. به این معنی که شما باید هدف جستجو را در نظر بگیرید و با ایجاد محتوای با کیفیت و عمیق، تمام اطلاعات مورد نظر کاربر را در اختیار او قرار دهید.

چند سال پیش، مدیران سایت یا تولید کنندگان محتوا با تکرار چندین بار کلمات کلیدی مشابه در یک محتوا، رتبه های بالاتری در موتورهای جستجو دریافت می کردند. مثلاً با قرار دادن چندین بار کلمات کلیدی در وبلاگ میتوانستید در آن زمان رتبه برتر را کسب کنید.

اکنون کلمه کلیدی آن تاثیر را ندارد و باید برای چندین کلمه کلیدی محتوا ایجاد کنید و بیشتر روی موضوع تمرکز کنید.

بنابراین، محتوایی که به‌درستی برای سئوی معنایی بهینه‌سازی شده باشد، نه تنها به سؤالی که اکنون کاربر دارد پاسخ می‌دهد، بلکه به تمام سؤالات مرتبطی که ممکن است پس از خواندن محتوا داشته باشد نیز پاسخ می‌دهد.

چرا سئوی سمانتیک برای کسب و کار شما مهم است؟

سئوی معنایی امکان تولید محتوا با اهداف بزرگتر را فراهم می کند. صفحاتی که از این استراتژی سئو استفاده می کنند معمولاً رتبه های بالاتری در جستجو و محتوای عمیق تری برای کاربران دارند.

گوگل می‌خواهد با ارزش‌ترین و مفیدترین محتوا را در اختیار کاربران قرار دهد و دنبال کردن سئوی معنایی تنها شانس شناسایی محتوای شما را افزایش می‌دهد. در نظر گرفتن اصول E-E-A-T گوگل نیز به ایجاد محتوای باکیفیت کمک می کند.

محتوای شما رتبه بالاتری دارد

مزیت اصلی سئوی سمانتیک یا معنایی این است که محتوای شما در نتایج جستجو رتبه بالاتری خواهد داشت زیرا مدل موضوعی که موتور جستجو برای آن کلمه کلیدی ساخته است را بهتر منعکس می کند.

شما برای کلمات کلیدی بیشتر رتبه بندی می کنید

یکی دیگر از مزایای اصلی سئوی معنایی این است که در نهایت برای کلمات کلیدی بیشتر رتبه بندی می کنید. وقتی محتوایی را پیرامون یک موضوع کامل می نویسید، بیشتر از کلمات کلیدی مرتبط با معنای مرتبط با آن موضوع استفاده می کنید. و این بدان معناست که محتوای شما در جستجوهای بسیار بیشتری نسبت به زمانی که روی یک کلمه کلیدی تمرکز کنید نشان داده می شود.

شما سیگنال های کیفیت را به گوگل ارسال می کنید

همچنین، نوشتن محتوای متمرکز بر موضوع، سیگنال‌های با کیفیتی را به گوگل ارسال می‌کند: وب‌سایت شما به عنوان اعتبار بالا برای موضوعاتی که در مورد آنها می‌نویسید دیده می‌شود. این بدان معناست که وقتی محتوای جدیدی را در مورد یک موضوع مرتبط می نویسید، رتبه بندی در نتایج جستجو را آسان تر خواهید کرد.

محتوای شما در PAA نمایش داده می شود

People Also Ask یا «مردم هم می پرسند» یکی دیگر از مزایای استفاده از سئوی معنایی است. وقتی همه جنبه‌های موضوعی را پوشش می‌دهید، محتوای شما بیشتر به عنوان منبعی برای پاسخ دادن به ویژگی‌های «افراد همچنین می‌پرسند» انتخاب می‌شود. طبق گفته Ahrefs، اکنون 43 درصد از تمام جستجوها کادر «مردم همچنین می‌پرسند» را نشان می‌دهند. بنابراین این یک استراتژی است که می تواند ترافیک شما را به طور چشمگیری افزایش دهد.

بازدیدکنندگان شما مدت بیشتری در وب سایت شما می مانند

محتوایی که تمام جنبه های یک موضوع را پوشش می دهد، بازدیدکنندگان را برای مدت طولانی تری در صفحه شما نگه می دارد. این یک سیگنال تجربه کاربری است که به رتبه بالاتر محتوای شما کمک می کند. همچنین به کاهش نرخ پرش سایت شما کمک می کند.

بیشتر بخوانید : بهینه‌سازی گوگل دیسکاور: راهنمای کامل

چگونه سئوی معنایی به وجود آمد

در روزهای اولیه جستجو، برخی از افراد شروع به پر کردن وب سایت خود با کلمات کلیدی مرتبط کردند. این به آنها کمک کرد حتی اگر بهترین راه حل را ارائه نکرده باشند، به رتبه های بالاتری در SERP دست پیدا کنند. این امر گوگل را در مسیری قرار داد تا راه هایی را برای درک الگوریتم خود از زبان انسان کشف کند.

برای این کار، گوگل یک سیستم پیچیده بر اساس چندین الگوریتم ابداع کرد که مرتبط ترین صفحات را برای یک پرس و جو، کراول و رتبه بندی می کند و ارائه می دهد.

گوگل از هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشینی برای ارائه بهترین نتایج SERP و بهبود UX استفاده می کند.

الگوریتم مرغ مگس خوار برای سئوی سمانتیک

مرغ مگس خوار

یک الگوریتم گوگل است که در سال 2013 عرضه شد و شروعی است برای جستجوی Semantic همانطور که امروز می شناسیم. از NLP (پردازش زبان طبیعی) استفاده می کند تا مطمئن شود که صفحات وب منطبق با معنی، به جای صفحاتی که فقط با برخی کلمات مطابقت دارند، خوب عمل می کنند.

الگوریتم RankBrain سئوی سمانتیک

RankBrain

گوگل RankBrain را در سال 2015 راه اندازی کرد. این یک سیستم یادگیری ماشینی است که هم هوش مصنوعی تجزیه و تحلیل پرس و جو هوشمند و هم عامل رتبه بندی است. RankBrain، مشابه مرغ مگس خوار، تلاش می کند تا هدف مشتری را در پشت سؤالات درک کند. تمایز اساسی بین آنها بخش هوش مصنوعی RankBrain است.

RankBrain به طور مستمر انتخاب می‌کند، آیتم‌های پرس و جو با بهترین عملکرد را بررسی می‌کند، و شباهت‌هایی را بین صفحاتی که مشتریان مهم تشخیص می‌دهند جستجو می‌کند.

الگوریتم برت (BERT) سئوی سمانتیک

برت (BERT)

Google در سال 2019 برت را معرفی کرد. BERT به مشتریان اجازه می دهد تا داده های مهم و دقیق را به راحتی پیدا کرده و به طور موثر کشف کنند.

از فناوری NLP (پردازش زبان طبیعی) برای درک بهتر سؤالات جستجو، تفسیر متن، و شناسایی روابط بین کلمات، عبارات و غیره استفاده می‌کند. همه این به‌روزرسانی‌ها برای بهینه‌سازی درک رایانه از زمینه سؤالات جستجو ایجاد شده‌اند. این یک تحلیل ماشینی عمیق از کلمات و مقاصد است.

تفاوت سئوی سمانتیک در مقابل سئوی سنتی

سئوی سنتی فرآیندی است برای بهینه سازی سایت یا محتوای شما برای موتورهای جستجو. از نظر سئو سنتی، محتوای مبتنی بر کلمه کلیدی را به جای محتوای مبتنی بر موضوع در اولویت قرار می دهید. این بدان معناست که تمرکز شما بر آماده کردن محتوای خود برای موتورهای جستجو است، نه خدمت به هدف کاربران.

سئوی معنایی پلی بین محتوای شما و هدف کاربران است. این بزرگترین تفاوت بین سئو سنتی و سئو معنایی است.

با این حال، اینطور نیست که تحقیق کلمات کلیدی برای سئو معنایی نامعتبر باشد. همچنین بخش مهمی از سئوی معنایی است. تفاوت این است که سئوی معنایی انتشار محتوا برای کلمات کلیدی مختلف را پیشنهاد می کند در حالی که سئو سنتی احتمالاً محتوا را بر اساس یک کلمه کلیدی منتشر می کند.

همچنین، Semantic SEO اینجاست تا تجربه کاربر را افزایش دهد، زیرا بر ایجاد محتوای طولانی با هر اطلاعات ممکن برای یک موضوع خاص تمرکز دارد. این بدان معناست که کاربران به جای یافتن آن از وبلاگ های مختلف، همه اطلاعات را در یک مکان دریافت خواهند کرد.

این جدول مقایسه سئوی معنایی در مقابل سئو سنتی را بررسی کنید تا ایده واضح تری داشته باشید.

   

نوع بهینه سازی محتوا
سئوی معنایی    

مبتنی بر موضوع
سئوی سنتی    

مبتنی بر کلمه کلیدی
برای پرس و جو بهینه شده استقصد کاربرنیازهای موتورهای جستجو
تجربه کاربریتجربه کاربری بهترتجربه کاربری نسبتاً کمتری دارد
نرخ پرشنرخ پرش را بهبود می بخشدمتعهد به بهبود نرخ پرش نیست
سئوی سمانتیک

7 روش سئو سمانتیک

در اینجا به نکات مهمی برای سئوی معنایی برای به دست آوردن بهترین نتیجه در SERP برای سایت خود می پردازیم.

سعی کنید هدف کاربر را درک کنید

مهمترین کاری که باید برای بهینه سازی محتوای خود برای سئوی معنایی انجام دهید، درک هدف پشت پرس و جوی جستجو است. موتورهای جستجو مانند گوگل می‌خواهند که کاربر به طور کامل به هدف پشت پرس و جو برسد. آنها نمی خواهند قطعاتی از محتوا را که به طور تصادفی تولید شده اند ارائه دهند.

به این معنی است که شما باید آنچه را که جستجوگر در نهایت می‌خواهد انجام دهد را مشخص کنید.

بیایید فرض کنیم جستجوگر «نحوه استفاده از وردپرس» را جستجو می کند. اما می‌توانیم اطلاعات دیگری که او به آن نیاز دارد را نیز پیش‌بینی کنیم:

  • مزایای استفاده از وردپرس چیست؟
  • آیا وردپرس بهتر از سایر CMS ها است؟
  • بهترین افزونه ها و تم ها برای استفاده با وردپرس؟
  • چگونه با وردپرس سایت طراحی کنیم؟
  • بهترین دامنه و هاست برای وردپرس

اگر بتوانید تمام آن اطلاعات را در محتوای خود ارائه دهید، تجربه کاربری بهتری برای جستجوگر فراهم می کند.

این قسمت از محتوا در موتورهای جستجو رتبه بالاتری خواهد داشت زیرا تجربه کاربری بهتری نسبت به مقالاتی که فقط به یک جنبه از موضوع می پردازند ارائه می دهد.

روی ایجاد طرح کلی محتوا تمرکز کنید

یکی دیگر از استراتژی های کلیدی در سئوی semantic ایجاد یک طرح کلی برای مقاله شما است. داشتن یک طرح کلی ساختار یافته به این معنی است که چگونه می توانید از پوشش موضوع اطمینان پیدا کنید.

طرح کلی شما باید به بخش های اصلی (عنوان H2) و زیربخش (عنوان H3) تقسیم شود. بسته به میزان جزئیات مطالب، ممکن است به بخش هایی در زیربخش های خود نیز نیاز داشته باشید (عناوین H4).

هر یک از آن موضوعات را طوری بیان کنید که انگار یک مقاله به تنهایی است. هنگامی که شما این رویکرد را در پیش می گیرید، تضمین می کند که محتوای شما دارای اعتبار موضوعی است و نسبت به سایر مقالات در همان موضوع معتبرتر خواهد بود.

بیشتر بخوانید : چگونه یک فریلنسر سئو شویم

محتوای دقیق ایجاد کنید

محتوای طولانی‌تر به احتمال زیاد سیگنال‌های معنایی قوی‌تری را نشان می‌دهد. اما صرفاً تکیه بر پر کردن کلمات کلیدی یا تکرار برای بهبود طول محتوا مؤثر نخواهد بود. پس چگونه باید برای محتوای دقیق برنامه ریزی کرد؟

خوب، یک راه آسان برای انجام این کار وجود دارد. می توانید موضوع خود را در موتورهای جستجو پیدا کنید و از نتایج برتر استفاده کنید

بهینه سازی برای چند کلمه کلیدی (کلید واژه های معنایی)

ایده اصلی پشت سئوی معنایی بهینه سازی محتوای شما برای چندین کلمه کلیدی است. تحقیق کلمات کلیدی پیچیده است. بیشتر نویسندگان فقط تحقیقات ساده ای در مورد کلیدواژه های فردی انجام می دهند که به محصولات و خدمات آنها مرتبط است.

اما اگر سئوی معنایی را تمرین می‌کنید، باید با استفاده از کلمات کلیدی سمانتیک یک قدم جلوتر بروید. کلمات کلیدی سمانتیک چیست؟ آنها صرفاً کلمات یا عباراتی هستند که از نظر مفهوم با یکدیگر مرتبط هستند. به عبارت دیگر، آنها نیازی به به اشتراک گذاشتن کلمات مشابه ندارند، فقط موضوع مشابهی دارند.

این شامل افعال، صفت ها، سوالات مرتبط، عبارات، موضوعات فرعی و کلمات کلیدی LSI می شود. ابزارهای مختلفی برای پیدا کردن کلمات کلیدی مرتبط و LSI برای موضوع شما وجود دارد. همچنین می توانید از کلمات کلیدی پیشنهادی گوگل برای بهینه سازی محتوای خود استفاده کنید.

وقتی در مورد «اهمیت ورزش برای سلامتی» مقاله می نویسید، باید با کلیدواژه نکاتی برای سالم بودن شروع کنید. کلمات کلیدی مرتبط معنایی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • لیست مواد غذایی برای کاهش وزن
  • دستور تهیه مواد پروتئینی
  • وعده های غذایی کم کربوهیدرات و غیره.

وقتی تحقیقات کلمات کلیدی خود را افزایش دهید و تولید محتوا را دوچندان کنید، در ایجاد محتوای مرتبط موفقیت زیادی خواهید داشت. این محتوا همچنین در نتایج جستجو برای عبارات کلیدی مرتبط‌تر ظاهر می‌شود.

به مردم پاسخ دهید همچنین سوال بپرسید

وقتی هر چیزی را در گوگل جستجو می کنید، بخش People Also Ask در صفحه اول، به طور دقیق تر، می بینید.

این لیستی از سوالاتی است که مردم بیشتر پرسیده اند. گوگل خود این سوالات را رتبه بندی می کند، بنابراین پرداختن به این سوالات در وبلاگ شما می تواند دلیل خوبی برای افزایش تجربه کاربری وبلاگ شما باشد. و بهبود تجربه کاربری یکی از ایده های اصلی سئوی معنایی است.

موضوع خود را خوشه بندی کنید

این بدان معناست که شما محتوایی را در یک موضوع خاص منتشر می کنید. سپس چند وبلاگ دیگر مرتبط با آن موضوع را منتشر کنید.

فرض کنید، می‌خواهید در مورد «چگونه افزونه وردپرس بفروش برسانیم» محتوا ایجاد کنید. پست ستون به طور خلاصه به موضوعات فرعی در ارتقاء افزونه اشاره می کند، مانند:

  • بهترین راه برای توسعه افزونه وردپرس
  • بازارهای برتر برای تبلیغ افزونه شما
  • روانشناسی قیمت گذاری را درک کنید
  • راه های بازاریابی دیجیتال برای تبلیغ افزونه
  • بازاریابی برای تبلیغ افزونه

مقاله شما در مورد “تبلیغ پلاگین” به صفحات جداگانه ای پیوند می خورد که این موضوعات فردی را با جزئیات بیشتری پوشش می دهد.

خوشه های موضوعی برای سئوی معنایی عالی هستند زیرا به موتورهای جستجو نشان می دهند که سایت شما در آن موضوع دارای اعتبار است. علاوه بر این، پیوند داخلی که از یک خوشه موضوعی حاصل می‌شود، یک سیگنال مهم مرتبط با موضوع را به موتورهای جستجو ارسال می‌کند.

داده های ساختاریافته را اضافه کنید

برای کمک به گوگل برای درک بهتر محتوای شما، از داده های ساختار یافته (Schema) استفاده کنید. این قالبی برای طبقه بندی محتوا در یک صفحه است. داده های ساختاریافته زبانی است که به موتورهای جستجو توضیح می دهد که محتوا را به شیوه ای جذاب نمایش دهند.

با کمک داده های ساختاریافته، موضوع، توضیحات، تصویر، ویدئو، نوع، رتبه بندی، دقیقه مطالعه و غیره می تواند به راحتی برای خوانندگان و موتورهای جستجو قابل درک باشد.

می توانید از Schema.org برای ایجاد داده های ساختاریافته برای محتوای خود استفاده کنید. این چارچوبی را ارائه می دهد که به شما کمک می کند معنی محتوای خود و ارتباط آن با سایر موارد در وب سایت خود را توصیف کنید. حداقل، این طرح به موتورهای جستجو کمک می کند تا محتوای شما را با دقت بیشتری فهرست کنند.

با فرض اینکه محتوای شما نیز خوب است، پیاده سازی داده های ساختاریافته ممکن است به رتبه بندی برخی از صفحات شما در نتایج ارگانیک کمک کند.

توجه: چندین افزونه رایگان در WordPress.org برای ایجاد و استفاده از داده های ساختاریافته برای وبلاگ شما وجود دارد.

بیشتر بخوانید : Semrush چیست؟ : هر چیزی که باید بدانید (2024)

سوالات متداول در مورد سئوی Semantic

1. سئوی Semantic چیست؟

سئوی معنایی یا Semantic SEO فرآیندی است که چگونه یک موتور جستجو دقیق ترین نتیجه جستجو را با درک هدف جستجوگر و کلمات کلیدی ایجاد می کند.

2. ساختار سئوی سمانتیک چیست؟

ساختار سئو معنایی یا سمنانتیک تکنیکی است که ترافیک وب سایت را با ارائه ابرداده معنادار و محتوای مرتبط معنایی که می تواند به طور دقیق به یک هدف جستجوی خاص پاسخ دهد، بهبود می بخشد.

3. آیا گوگل یک جستجوی معنایی است؟

بله، گوگل از الگوریتم های جستجوی معنایی پیروی می کند. هنگامی که شما هر چیزی را در گوگل جستجو می کنید، با کمک سئوی معنایی، گوگل سعی می کند هدف جستجوگر را درک کند و پاسخ هایی را مطابق درخواست ارائه دهد.

4. چرا سئوی معنایی مهم است؟

سئوی معنایی مهم است. زیرا کمک می کند

  • برای محتوای خود رتبه بالاتری کسب کنید
  • رتبه بندی کلمات کلیدی بیشتر
  • گوگل را درک کنید که سایت قابل اعتمادی دارید.
  • محتوای خود را در PAA رتبه بندی کنید (مردم همچنین می پرسند)
  • بهبود نرخ پرش

5. جستجوی سمانتیک NLP چیست؟

در یادگیری ماشینی، جستجوی سمانتیک معنی را از ورودی کلماتی مانند جملات، پاراگراف ها و موارد دیگر دریافت می کند. این تکنیک‌های NLP (پردازش زبان طبیعی) را برای درک و پردازش مقادیر زیادی از داده‌های متن و گفتار پیاده‌سازی می‌کند.

6. منظور از جستجوی سمانتیک چیست؟

جستجوی معنایی یا سمانتیک تکنیکی است که در آن جستجو نه تنها به یافتن کلمات کلیدی بلکه تعیین هدف و معنای متنی کلماتی که شخص برای جستجو استفاده می کند، می باشد.

7. گوگل چگونه سئوی سمانتیک را معرفی کرد؟

گوگل سئوی سمانتیک را از طریق به روز رسانی الگوریتم جستجوی خود معرفی کرد. الگوریتم های مرغ مگس خوار، RankBrain و BERT را منتشر کرده است تا سئوی معنایی را برای ما معرفی کند.

اشتراک گذاری مقاله در :

Facebook
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email
X
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Picture of دیاکو عزیزی

دیاکو عزیزی

من دیاکو عزیزی، در زمینه طراحی سایت، توسعه وردپرس و همچنین تجزیه و تحلیل وبسایت و سئو و بهینه سازی کار میکنم همچنین با پیشرفت تکنولوژی های روز و به خصوص هوش مصنوعی چند سالی است در زمینه هوش مصنوعی و به خصوص کاربرد آن در جستجو های هوشمند و طراحی وب در حال تحقیق هستم،

در مورد من بیشتر بدانید
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x