میتواند برای بسیاری از افراد ناراحت کننده و باعث ناامیدی شود که چرا با کلی زحمت و کار بر روی محتوا و وبسایت باز هم بهبود رتبه سایت در گوگل را نمیتوانند مشاهده کنند؟ (برای من بیشتر از 10 بار این موضوع در طول 12 الی 13 سال گذشته اتفاق افتاده است)

گاهی به سایت های رقبای خود نگاه میکنید و میبینید که سایت شما سزاوار رتبه های بسیار بهتری هستند اما یادتان باشد کشف این موارد کار چندان سختی نیست و باید استراتژی خود را داشته باشید.

گام اول شناسایی مشکل

کشف مشکل کار چندان سختی نیست اما نیاز به صرف زمان و پیدا کردن مشکل دارد. شما ابتدا باید مطمئن شوید که آیا واقعا وبسایت شما رتبه بندی نمی‌شود؟ چون این موضوع کلید اصلی مشکل است.

اگر صفحه شما رتبه خوبی ندارد. این بدان معنا است که حتما مشکلی در نحوه درک محتوای شما وجود دارد. و باید بیشتر بهینه کنید

اما اگرصفحه شما به طور کل رتبه بندی نمی‌شود به این معنی است که توسط گوگل دیده نمی شود یا گوگل به سادگی نمی تواند آن را ایندکس کند.

از کنسول جستجوی گوگل استفاده کنید

راه حل ساده این است که به کنسول جستجوی گوگل مراجعه کرده و تحقیق کنید که آیا برای هر کلمه کلیدی صفحه شما رتبه بندی میشود یا خیر؟ گزارشی از این موضوع تهیه کنید و نتایج را بر اساس صفحه مورد نظر خود نیز فیلتر کنید.

به این موضوع دقت کنید که صفحه مورد نظر نمایش داده میشود؟ یعنی ایندکس شده است؟ و در مرحله بعدی ببینید آیا صفحات مورد نظر شما قبلا دارای ترافیک بوده است یا خیر؟

آیا این یک مشکل در کل سایت است یا مربوط به صفحه؟

این موضوع را باید به خوبی در نظر بگیرید که رتبه بندی سایت شما دارای ضعف در کدام بخش است آیا مربوط به کل صفحه است یا مربوط به گروهی از صفحات؟ آیا میتواند رتبه سایت را در گوگل بهبود داد یا خیر؟

16 روش برای بهبود رتبه سایت در گوگل

موضوعات تکنیکال (فنی) را در نظر بگیرید

بلاکهای کراولینگ یا خزنده

این موضوع بسیار ساده است و گوگل باید به صفحه شما دسترسی داشته باشد و آن را بخواند تا اطلاعات موجود را در پایگاه داده خود قرار دهد. و در نهایت به عنوان یه نتیجه به جستجو ارايه نماید. اگر صفحه مورد نظر رتبه بندی نمیشود ممکن است امکان دسترسی به آن توسط گوگل به هر دلیلی وجود نداشته باشد

البته بسیاری از سئو کاران برای جلوگیری از دسترسی ربات های خزنده به صفحاتی که نمی‌خواهند دسترسی داشته باشد از فایل robot.txt استفاده میکنند. تا دسترسی را برای گوگل محدود کنند.

این مورد را با دقت بیشتری بررسی کنید چون ممکن است صفحاتی داخل ربات فایل robot.txt محدود شود که واقعا گوگل به آن نیاز دارد و به این شکل رتبه شما را به خطر می‌اندازد

ایندکس صفحات

اگر صفحه شما رتبه بندی نمی‌شود ممکن است گوگل آن محتوا را بی ارزش بداند و یا برای ایندکس کردن در دسترس نباشد. شما برای دسترسی سریع گوگل میتوانید ادرس صفحه خود را در قسمت “Inspect page” وارد نمایید. سپس صفحه برای شما نمایان می‌شود که ایا گوگل آن را ایندکس کرده یا خیر ؟ در نهایت میتوانید اطلاعات مربوط به آن را دریافت کنید و در نهایت میتوانید بر روی Request indexing کلیک کنید تا صفحه شما ایندکس شود

اگر به هر دلیلی در این قسمت با خطا مواجه شدید حتما صفحات خود را بررسی نمایید.

لینک های داخلی

لینک های داخلی میتواند مانع از رتبه بندی صفحات شما شوند. در بسیاری از وب سایت‌ها متن انکر تست واقعا بسیار بسیار مهم است لینک هایی که متن آنها مانند «اینجا را کلیک کنید» یا «مشاهده محصولات» «بیشتر» هستند استفاده نادرستی است که موجب می‌شود که گوگل آن را نادیده بگیرد و همین موضوع باعث از دست دادن رتبه و یا اصلا رتبه بندی نمی‌شود.

سرعت سایت

امروزه یکی از چالش های بزرگ هر طراح سایت سرعت سایت و به صفر نزدیک کردن خطاهای صفحات وبسایت است. در سال های اخیر گوگل گوگل سیگنالهای تجربه کاربری را برای رتبه بندی بهتر صفحات در نظر گرفته است.

به طور دقیق تر، سه جزء سرعت بارگذاری صفحه به عنوان Core Web Vitals شناخته می شوند: largest contentful paint (LCP), interaction to next paint (INP) and cumulative layout shift (CLS).

هر چند گوگل اعلام کرده جزو سیگنالهای سبک برای رتبه بندی هستند اما در بسیار از موارد تفاوت این رتبه بندی ها رو میتوان در سایت های رقیب مشاهده کرد.

رندرینگ

به زبان ساده وقتی مرورگر سعی می‌کند به صفحه‌ای دسترسی پیدا کند باید آن را رندر کند. این فرآیند تبدیل کدهای HTML، CSS و جاوا اسکریپت به یک صفحه تعاملی است. اگرچه Googlebot کاملاً مانند یک مرورگر رفتار نمی کند، اما همچنان آن کد را می گیرد، رندر می کند و اجرا می کند.

اگر چیزی مانع از ارائه یک صفحه توسط Googlebot شود، ممکن است نتواند محتوای آن را ببیند. می توانید از کنسول جستجوی گوگل برای آزمایش نحوه نمایش صفحه شما توسط گوگل استفاده کنید.

مشکلات محتوایی برای بهبود رتبه سایت در گوگل

محتوا باید دارای یک کیفیت استاندارد باشد که آیا محتوا مفید و آموزنده است؟ آیا به درد کاربر می‌خورد؟ آیا محتوا توسط شخص متخصص و در رابطه با فیلد کاری صاحب کسب و کار قرار دارد که همان موضوع E-E-A-T را نیز شامل می‌شود؟

همنوع خواری یا کنیبالیزیشن (Cannibalization)

اگر شما دو یا چند صفحه حول یک کلمه کلیدی در وبسایت خود داشته باشید این موضوع باعث افت رتبه بندی شما در کلمه کلیدی مورد نظرتان می‌شود

به عبارتی دیگر

وقتی در نتایج گوگل برای کلمه کلیدی که توسط کاربر جستجومی‌شود دو نتیجه از وبسایت وجود داشته باشد این محتوا هنوع خواری یا کنیبالیزیشن رخ داده است و باید یا محتوا حذف یا از تگ کانونیکال برای بالا بردن رتبه صفحه اصلی خود تلاش کنید.

فرص کنید شما دو نوع مطلب دارید که دارای کلمه کلیدی مشابه هستند این موضوع را باید جدی بگیرید بسیار ساده و روان از جواب جان مولر در این رابطه بهره میگیریم :

 اگر شما چند محتوا دارید که با یک کلمه کلیدی در حال رتبه گرفتن هستند و یک نیاز کاربر را پاسخ می‌دهند، در این صورت شما در حال از دست دادن قدرت و اعتبار خود در آن موضوع و رقابت بین صفحات خود شده‌اید. پس این صفحات در رقابت با سایر نتایج نیز از قدرت کافی برخوردار نخواهند بود، که پیشنهاد می‌کنم به این موضوع دقت کنید.

اما اگر شما دو صفحه دارید که حول یک کلمه کلیدی هستند اما برای پاسخ به نیازهای متفاوتی ایجاد شده‌اند، این موضوع از نظر من کاملا منطقی به نظر می‌رسد، چون ممکن است کاربران با اضافه و کم کردن حروف یا کلمات قبل و بعد از کلمه کلیدی اصلی به دنبال نتایج کاملا متفاوتی باشند.

پاسخِ جان مولر:

فرمت محتوا

اگر توجه کرده باشید گوگل ممکن است نوع دیگری از محتوا را برای بهبود رتبه سایت در گوگل به عنوان محتوای منحصر به فرد شما در نظر بگیرد. که این یعنی صفحه شما برای بالا رفتن در نتایج گوگل دچار مشکل است.

یک مثال ساده این است که شما سایت فروشگاهی دارید تا در مورد تکنیک های گلدوزی رتبه بندی های خودتان را انجام دهید خوب کلمات کلیدی شما که ممکن است برای آنها رتبه بندی شود را جستجو می کنید:

  • “گلدوزی چیست”
  • “دوخت دوزی چیست”
  • “چگونه بخیه های گلدوزی را زیباتر نشان دهیم.”

ممکن است گوگل ویدئو های مختلفی نیز در SERP ها به نمایش بگذارد. و کلمه کلیدی “تکنیک‌های گلدوزی” در رتبه های بالاتر قرار نگیرد حال ممکن است گوگل فکر کند که کاربران هنگام جستجو برای پاسخ به سوال خود از این ویدئو ها رضایت بیشتری داشته باشند و گنجاندن ویدئو با محتوای نوشتاری شما به شما امکان رقابت را نیز با دیگر صفحات میدهد.

پس در نظر داشته باشید گوگل قرار نیست دقیقا با کلمه کلیدی مورد نظر محتوای با فرمت دقیق را نیز به کاربر نمایش دهد.

هدف/ارتباط جستجوگر

باید هدف جستجوگر جلب شود تا به محتوای مورد نظر برسد. این به این معنی است که شما زمانی که گلدوزی چیست را جستجو می کنید فقط بهترین مطالب مورد بحث را برای شما به نمایش میگذارد. و گوگل به راحتی میتواند تشخیص دهد آیا کاربر از محتوای شما رضایت دارد یا خیر؟

حتی اگر صفحه شما بسیار مفصل و آموزنده باشد اگر کاربر به پاسخی که میخواهد نرسد باز هم گوگل این را تشخیص میدهد که که کاربر از محتوای شما رضایت نداشته است.

علاوه بر اینکه نوع محتوا یک مشکل است، ممکن است صفحه شما هدف جستجوگر را جلب نکند.

اما اگر کاربر به دنبال خرید الگوهای گلدوزی ارزان باشد این نشان دهنده خرید کاربر در انتهای قیف نرخ تبدیل را دارد و جستجوگر هدف خود را دقیق مشخص کرده و می‌داند که کاربر به دنبال خرید هستند. پس گوگل صفحات فروش الگوهای گلدوزی را رتبه بندی می کند و نه یک صفحه اطلاعاتی در مورد اینکه گلدوزی چیست

محتوای رقیب بهتر است

همیشه محتوای رقیب برای شما چالش است و میتوانید تشخصی دهید که چرا رقیب شما در رتبه بندی از شما بالاتر قرار گرفته است. پس ممکن است لازم باشد به صفحاتی که در گوگل رتبه بالایی دارند نگاه کنید و از اینکه چرا آنها از صفحه شما بهتر هستند آن را آنالیز و تحلیل نمایید.

بهینه سازی ضعیف

قطعا این مورد بسیار مهم خواهد بود و بهینه سازی از رکن اصلی هر وبسایتی برای موتور‌های جستجوگر است و به محتواهای خود سر بزنید و دوباره اگر لازم است آن را ویرایش کنید. ممکن است کلمات کلیدی مناسبتری پیدا کنید و یا با توجه به رفتار کاربران خود صفحات را بهینه سازی کنید.

منحصر به فرد بودن

ممکن است محتوایی که دارید در رتبه بندی دارای کیفیت بسیار مناسبی باشد و حتی به سوالات کاربر نیز پاسخ مناسبی دهد اما چیز جدیدی اضافه نمی‌کند.

منظور چیست؟ ممکن است گوگل صفحات مشابهی که به موضوع مذکور میپردازد با همان محتوا رتبه بندی میکند اما موضوع و محتوای شما در بین آن رتبه بندی ها نیست. پس باید به محتوای خود یک موضوع منحصر به فرد اضافه کنید

اضافه کردن موضوعی یا حتی ویدئو یا اینفوگرافیک منحصر به فرد می‌تواند موضوع شما را در رتبه بندی بهتر از رقبا بالا ببرد.

Manual action (اقدام دستی)

این موضوع چندان پیچیده نیست و تحریم هایی است که توسط گوگل اعمال می‌شود. زمانیکه یک وب‌سایت به طور جدی خط مشی های گوگل را رد می‌کند باعث می‌شود که یک صفحه یا کل وب‌سایت در نتایج جستجو ظاهر نشود.

ماسائلی مانند محتوای هرزنامه، محتواهای کم کیفیت و یا کپی شده، یا لینکهای مخفی و به قول معرف (شامورتی بازی) درآوردن باعث می‌شود از طرف گوگل یک Manual action دریافت کند.

برای مشاهده آن نیز میتوانید به کنسول جستجوی گوگل بروید و در قسمت Manual action آن را بررسی نمایید.

اقدامات دستی، تحریم‌هایی هستند که توسط Google اعمال می‌شوند، زمانی که یک وب‌سایت به‌طور جدی با خط‌مشی‌های آن تناقض داشته باشد. آنها می توانند باعث شوند که یک صفحه یا کل وب سایت نتواند به عنوان یک نتیجه جستجوی Google ظاهر شود.

آنها بسیاری از مسائل مانند محتوای هرزنامه، محتوای کم کیفیت/ نازک و پنهان کاری را پوشش می دهند. اگر صفحه شما دارای عنصری است که با خط‌مشی‌های هرزنامه Google مغایرت دارد، ممکن است یک اقدام دستی دریافت کند.

برای اینکه ببینید آیا وب سایت شما اقدامات دستی دارد یا خیر، به کنسول جستجوی Google بروید و در گزارش اقدامات دستی نگاه کنید.

ارزیابی اعتبار برای بهبود رتبه سایت در گوگل

ارزیابی اعتبار برای بهبود رتبه سایت در گوگل

یکی از راه‌های کلیدی که گوگل تعیین می‌کند آیا یک صفحه برای جستجوگر مفید است یا خیر و جایگاه آن را در رتبه‌بندی ارزیابی می‌کند، ارزیابی اعتبار آن است. این کار را به چند روش انجام می دهد.

لینک‌ها

گوگل استقبال خوبی از ساختاردهی درست لینک ها می‌کند به خصوص لینک‌های خارجی. و این موضوع ارزشمند است. لینکدهی از سایت خارجی به سایت شما که موضوعی مشابه را بازنشر می کند به خودی خود بسیار مهم و میتوانید رتبه سایت شما را در گوگل بهتر کند اگا گاهی میبینید باز هم نتیجه مناسب برای شما وجود ندارد.

این زمانیست که رقبای شما لینک دهی بهتری نسبت به شما دارند

سیگنال های E-E-A-T

E-E-A-T که مخفف “تجربه، تخصص، اقتدار و اعتماد” است، مفهومی است که از دستورالعمل‌های ارزیابی کیفیت جستجوی گوگل آمده است. این اساساً الگویی است برای اینکه گوگل چگونه کیفیت محتوای سایت ها را رتبه بندی می کند.

این به ویژه برای صفحاتی که با صفحات “پول یا زندگی شما” (به اختصار YMYL) سروکار دارند، مهم است. این صفحات حاوی اطلاعاتی هستند که در صورت نادرست یا گمراه کننده (مانند توصیه های پزشکی، مالی یا حقوقی) می تواند به خوانندگان آسیب برساند.

برای این نوع صفحات، گوگل ممکن است به سیگنال‌هایی که تعیین می‌کنند. یک صفحه توسط یک متخصص موضوع (متخصص) که تجربه واقعی از موضوع دارد نوشته شده است، وزن بیشتری دهد.

بیشتر بخوانید : به‌روزرسانی الگوریتم پاندا گوگل از زمان راه‌اندازی

دلایل الگوریتم

عمدتا تغییرات الگوریتم ممکن است نتایج رتبه بندی شما را بهتر یا بدتر کنند. پس این موضوع در اختیار شما نیست. پس با هر بار بروز رسانی گوگل باید اتفاقات غیر منتظره را در مودر وبسایت و رتبه بندی خود نظر بگیرید.

باید مرتبا در حال تحقیق و آنالیز وبسایت و محتوای خود به دلیل افت رتبه بعد ار بروزرسانی باشید. و گزارش های خود را طبقه بندی و شروع به بهینه سازی وب سایت و محتوای خود کنید.

عیب یابی موانعی که مانع موفقیت سئو شما می شوند

ممکن است به غیر از موارد بالا مشکلات فنی در وبسایت شما موجب کاهش و افت رتبه بندی سایت شما شود. باید این موضوع را قبل از نتیجه گیری سریع و ایجاد تغییرات بزرگ مانند عوض کردن سیستم مدیریت محتوا و قالب خود در نظر بگیرید.

بسیار موضوعی مهمی است که تا جایی که می توانید موضوعات را شناسایی و تا جای ممکن مسائل فنی را حل کنید و قبل از هر چیزی موارد را چک و بازبینی نمایید.

دسته بندی شده در: